Het plan, simpel maar doeltreffend.

Het lastigste onderdeel van de gehele operatie is het vinden van een geschikte landingsplaats. De ‘Keepforce’-groep, bestaande uit tien commando’s, verdeeld over twee kleine landingsvaartuigen, bepalen vlak voor de landing de exacte landingsplaats. Direct na de landing markeren ze het landingsgebied en loodsen het eerste landingsvaartuig aan land.

In dit landingsvaartuig bevindt zich een deel van eenheid No1 die als taak heeft direct na de landing het bruggenhoofd veilig te stellen.

Zodra dit klaar is, wordt het sein veilig gegeven en komen de resterende manschappen van eenheid No1, samen met No2, aan land. Direct hierna is ook het duikteam en marinepersoneel aanwezig.

Figuur 1 Overzicht locaties en doelen verschillende troepen

Meteen nadat de eenheden No1 en No2 compleet zijn, gaat No1 richting de linkerflank met als doel het Arsenaal, en No2 naar rechts om de vijand af te snijden bij het kruispunt naar ‘Falmouth’.

Op het moment dat de omgeving van het bruggenhoofd volledig veilig is, krijgen de overige landingsvaartuigen, met daarin de aanvalstroepen, het sein binnen te komen. De aanvalstroepen trekken direct op naar de belangrijke punten in de stad: ‘Dover’ en ‘Bexhill’.

Eenheid No3 heeft de opdracht direct door te stoten naar het gebied rond het Bellamypark, de Westerhaven (‘Brighton’) en de kazerne bij ‘Hove’.  Eenheid No5 volgt No3 op korte afstand, trekken na elkaar op naar de marinekazerne bij ‘Worthing’ en stoten dan door tot aan ‘Dover’.  No6 gaat samen met een machinegeweersectie van No4 naar ‘Bexhill’ en houdt daar stand.

Het centrale deel van ‘Seaford’ is toegewezen aan No1, hier gaan ze naartoe zodra het Arsenaal is schoongeveegd van tegenstanders. No3 ruimt, zodra hun primaire taak klaar is, overgebleven weerstand op in ‘Eastbourne’.

No1 en No2 zetten de aanval in op ‘Falmouth’.

Het bataljon 4 King’s Own Scottish Borderers (4 KOSB) staat stand-by om 40 minuten later aan land te komen. Mocht de situatie er aanleiding toe geven, dan komt een compagnie van 4 KOSB. eerder aan land.

Geef een reactie