Begin december 2019 verscheen een nieuw boek over de eerste novemberdagen van 1944: Operation Infatuate, de aanval op Vlissingen. Geschreven door Edwin Tilroe aan de hand van origineel Engels bronmateriaal en verkrijgbaar bij onder andere boekhandel ’t Spui.

Het verschil met de andere  boeken over de Slag om de Schelde is dat dit verhaal toegespitst is op de situatie in Vlissingen. Van uur tot uur worden de manschappen gevolgd door de straten van de stad, tot na een zware strijd Vlissingen ontdaan is van de Duitse bezetting. Niet alleen de commando’s, ook de opvolgende aanvalsgroepen, de verkennings- en de medische eenheden komen aan bod in het boek.

Het verhaal kwam tot stand door bijna een jaar lang informatie te verzamelen, dit te onderzoeken en de gevonden feiten te beschrijven. Een deel van de informatie werd in een eerder stadium als blogartikelen op dit blog, waarna Edwin Tilre steeds vaker te horen kreeg dat het zeker de moeite waard was om er een boekje van te maken.

En het boekje kwam er: 75 pagina’s boordevol met (een groot aantal niet eerder beschreven) feiten, overzichtskaartjes en foto’s, € 15,-. Verkrijgbaar bij verschillende boekwinkels.